Уряд Німеччини схвалив продаж Україні 100 САУ PzH 2000.

Берлін схвалив продаж Україні 100 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000. Про це пише SPIEGEL. Представник компанії-виробника KMW оцінив бюджет на 100 самохідних гаубиць в 1,7 мільярда євро.

Німецька САУ PzH 2000. Фото: скриншот YouTube
Німецька САУ PzH 2000. Фото: скриншот YouTube

Україна запросила можливість закупівлі гаубиць безпосередньо у виробника ще у квітні, тепер цей запит нарешті отримав схвальну відповідь уряду.

Виробництво САУ має початися негайно, але поки невідомо, коли перші гаубиці поступлять в Україну. Звісно, хотілося, щоб PzH 2000 почали працювати на перемогу, але й після того, як ЗСУ віджене орків додому, гаубиці будуть стояти на кордоні, щоб росіянам не спадало на думку знову потикатися на українську територію.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Німецька САУ PzH 2000. Фото: скриншот
Німецька САУ PzH 2000. Фото: скриншот

Зазначається, що виробництво всіх гаубиць розраховане на кілька років, тож головною метою є довгострокове посилення української армії. Цікаво, що рішення підписав не Шольц, а Габек, бо той так і не наважився поставити візію.

У відмінних технічних характеристиках — здатність гаубиць стріляти на відстань 30-40 км і швидкість випуску до 10 снарядів за хвилину.

Також уряд Німеччини повідомляє, що до кінця року Україні будуть надані системи протиповітряної оборони IRIS-T.

Німецька ППО IRIS-T. Фото: скриншот YouTube
Німецька ППО IRIS-T. Фото: скриншот YouTube

Нагадаємо, ми писали, що обіцяне озброєння з Німеччини вже на передовій — в окупантів ще менше шансів зробити "жест доброї волі".

Як повідомляв "Знай.ua" ЗРК Stormer HVM та німецькі ЗСУ Gepard вже роблять боляче російським загарбникам на полі бою.

Також "Знай.ua" інформував, що у Німеччині зобов'язалися закрити небо над Україною вже скоро: найсучасніші ППО IRIS-T відправили на виробництво.