Німеччина передала Україні три системи залпового вогню MARS ІІ. Вони аналогічні американським M270.

Про це повідомила міністр оборони Німеччини, вона додала, що Україна також отримала три самохідні артилерійські установки. Найімовірніше, йдеться про Panzerhaubitze 2000, пише видання WELT.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

За словами Ламбрехт, в Україну вже прибули й пʼять зенітних установок Gepard, системи протиповітряної оборони IRIS-T і три броньовані ремонтно-евакуаційні машини.

MARS II. Фото: скриншот Facebook
MARS II. Фото: скриншот Facebook

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

РСЗВ MARS II призначена для знищення скупчень живої сили та техніки противника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів та вузлів зв'язку, а також для дистанційного мінування місцевості.

Технічні дані MARS II. Інфографіка Ukrinform
Технічні дані MARS II. Інфографіка Ukrinform

Середня артилерійська ракетна система може стріляти ракетами різного режиму дії — наприклад, керованими ракетами з системою GPS або мінно-викидними ракетами для блокування ділянок місцевості. Стартові батареї з бойовим навантаженням в дванадцять ракет встановлені на гусеничних машинах, які можуть розвивати швидкість до 50 кілометрів на годину.

Технічні дані САУ PzH 2000. Інфографіка Ukrinform
Технічні дані САУ PzH 2000. Інфографіка Ukrinform

Передачу озброєння підтвердив глава ОП Андрій Єрмак.

Скриншот повідомлення
Скриншот повідомлення

Чого чекати ще від німців? За словами Ламбрехт, у вересні Україні передадуть радіолокаційну станцію контрбатарейної боротьби, що здатна визначати позиції артилерійських засобів противника, мінометних батарей, а також саморобних ракетних установок терористичних угруповань типу "Кобра".

Нагадаємо, ми писали, що Казахстан готується до війни з Росією: великий оборонний бюджет та військова співпраця.

Як повідомляв "Знай.ua" росіяни перекидають окупантів на захист Херсона, контрнаступ ЗСУ з кожним днем ​​дедалі ближче.

Також "Знай.ua" інформував, що білоруси програють війну навіть не заїжджаючи в Україну: ЗСУ показали, як зміцнюють блокпости на кордонах.