Нещодавно в Німеччині пообіцяли поставити Україні нові системи ППО IRIS-T. Вони закриватимуть небо над нашою країною і захищатимуть від ракетних ударів. Стали відомі терміни постачання.

Про це глава МЗС Німеччини Анналена Бербок сказала в інтерв'ю DW .

За їх словами, на даний момент система протиповітряної оборони IRIS-T все ще на стадії виготовлення, і вона буде готова ближче до кінця літа, після чого одразу вирушить до України.

IRIS-T, фото: вільне джерело
IRIS-T, фото: вільне джерело

"Наша проблема, як і у багатьох європейських держав, полягає в тому, що в запасах є не все, що потрібно Україні. Тому ми відправимо в Україну, наприклад, IRIS-T-одну з найсучасніших систем протиповітряної оборони, яка зараз перебуває лише на стадії виробництва і, сподіваюся, буде готова наприкінці літа. І так, ми завжди перевіряємо, що ще можна зробити, щоби підтримати Україну ще більше", - розповіла Бербок.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

При цьому в Німеччині одразу зазначили, що постачання допомоги для України – це не перегони за місцем у рейтингу, а саме підтримка України від російської агресії.

ППО. Фото: скрін youtube
ППО. Фото: скрін youtube

У Німеччині також зараз розглядають різні види підтримки у питаннях розслідувань, медичної допомоги, прийому біженців тощо. Сподіваємося, що із загальною допомогою ми якнайшвидше переможемо ворога.

ППО, фото: скріншот з відео
ППО, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що IRIS-T – одні з найсучасніших систем протиповітряної оборони у німецькій армії. Їхня розробка почалася ще в середині 1990-х як ракети класу "повітря-повітря". Після цього вони створили питання "поверхня-повітря" для ураження повітряних цілей із землі. Ракети можуть одночасно вражати кілька цілей на коротких та середніх дистанціях у короткий термін. Для таких систем ППО немає " мертвих зон " над самим комплексом.

Нагадаємо, що Володимир Соловйов б'ється в істериці після вдалого контрнаступу ЗСУ

Раніше повідомлялося, що росіяни спалюють сотні мільйонів за добу в Україні: могли зробити життя своїх людей кращим, але обрали шлях знищення

Також, Олексій Арестович розкритикував посіпаків путіна за провал в Ірані, і анонсував нові "жести доброї волі"