Стало відомо про те, що британські зенітно-ракетні комплекси Stormer HVM вже прибули в Україну і почали працювати на благо наших захисників.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на сторінці Оперативного командування "Південь" у соціальній мережі Facebook .

На фронті вже шість перших одиниць зенітно-ракетних комплексів Stormer HVM, які називають "невидимими". Вони вже почали робити дуже боляче російським окупантам на полі бою.

"Вони "бачать" ворожі штурмовики на відстані до 18 км і "невидимі" через здатність наводити ракети на ціль у напівавтоматичному режимі - бортові датчики радіолокаційного опромінення ворожих гелікоптерів та літаків не пеленгують ці ЗРК" - йдеться у повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Вони мають боєзапас у 12 ракет Starstreak, і 8 у самих пускових установках. До речі, вони також призначені для протиповітряної оборони на невеликих відстанях та висотах – до 18 км.

До речі, в Україну також прибули перші Gepard із Німеччини. Німецької техніки в Україні поступово стає все більше, і вона легко справляється з російськими загарбниками.

Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков.

Олексій Резніков, фото: Instagram
Олексій Резніков, фото: Instagram

"Сьогодні офіційно зайшли три перші Gepard. Це зенітно-ракетні комплекси, до яких нам передано десятки тисяч патронів. Ми очікуємо на перші 15 Gepard. Три сьогодні заїхали в Україну. Вони сьогодні вже у розпорядженні Збройних сил України", - заявив він.

Загалом для ЗСУ має приїхати близько 30 таких зенітних самохідних установок. Раніше це вважалося проблемою, оскільки було доступно лише трохи менш ніж 60 тисяч 35-мм снарядів. Він може стріляти зі швидкістю 1000 пострілів за хвилину.

Нагадаємо, що проходили чеченські війни, але бояться вступати в бій із ЗСУ: до СБУ допитали досвідченого російського найманця

Раніше повідомлялося, що російський військовий КАМАЗ розчавив дитину та двох дорослих .

Також у Британській розвідці розповіли про дилему, з якою зіткнулося російське командування .