Українські захисники роблять все можливе для того, щоб якнайшвидше звільнити окуповані росіянами території. Зокрема йдеться про Херсон і вже є перші результати.

У ніч із 26 на 27 липня ЗСУ завдали точного удару за допомогою HIMARS по Антонівському мосту в Херсоні, який мав стратегічне значення. Це єдиний міст, який з'єднує Херсон із іншим берегом Дніпра, і тепер його перекрито.

Повідомлення та відео про обстріл з'явилися практично одразу після удару, і пропагандистські ЗМІ почали стверджувати, що все це брехня, і міст не отримав жодних пошкоджень завдяки роботі ППО. Вранці, коли правду вже приховати було неможливо, їм довелося визнати ювелірну роботу Збройних Сил України.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Так званий заступник голови окупаційної адміністрації регіону Кирило Стремоусов приїхав на місце, і на початку мосту записав ролик, де підтвердив, що міст перекритий для руху на невизначений час, і збрехав народу, що це робота "американських фахівців".

"Міст зараз перекритий. Ті, хто стріляв мостом, просто ускладнили життя мирному населенню Херсона та області", - заявив Стремоусов, додавши, що на бойові дії закриття мосту нібито не впливає.

Ближче до ранку нічні пригоди в Херсоні прокоментувала й українська сторона, довіри до якої набагато більше.

Наталя Гуменюк з пресцентру СОО "Південь". Фото: скриншот YouTube
Наталя Гуменюк з пресцентру СОО "Південь". Фото: скриншот YouTube

"Робота нашої артилерії настільки делікатна і ювелірна, що більше спрямована на деморалізацію війська противника. Тому удари по Антонівському мосту були. Але вони були філігранними", - заявила в телеефірі голова прес-служби командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Антонівський міст, фото: вільне джерело
Антонівський міст, фото: вільне джерело

Опубліковані кадри та відео показують, що мосту справді прийшов кінець - там немає цілого прольоту, і зовсім скоро він звалиться, і тоді окупантам доведеться несолодко, а ЗСУ наблизить визволення Херсона та області.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Молдови Наталія Гаврилиця налякана активністю Росії в Україні: готуються до війни на своїй території

Раніше повідомлялося, що військовий експерт розповів про велику операцію ЗСУ з ліквідації Кримського мосту

Також, російський окупант поскаржився мамі на приниження з боку командування, проблеми зростають .