Стало відомо, скільки є сьогодні часу в України на те, щоб повернути окуповані російськими загарбниками територіями. Потім стане надто пізно.

Про це пише американське видання Politico з посиланням на голову Комітету збройних сил Палати представників Конгресу США Адама Сміта.

Справа в тому, що 23 липня чоловік прибув до Києва разом із американською делегацією конгресменів, яку він і очолив. Там він зустрівся з українським президентом Володимиром Зеленським, з яким мав конструктивну розмову.

Володимир Зеленський, фото Знай.uа
Володимир Зеленський, фото Знай.uа

З нього Адам Сміт дізнався, що Україна має лише кілька тижнів на те, щоб з легкістю повернути свої території, де тимчасово засіла так звана російська влада. Якщо раптом цього зробити не вийде, потім буде набагато складніше.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Допоможіть їм зараз, наскільки це можливо. Наступні три-шість тижнів будуть вирішальними", - заявив американець, передаючи головну думку, яку він почув від Зеленського та українських чиновників.

поставки західного озброєння до України
поставки західного озброєння до України

До речі, мирної угоди хочуть досягти все, проте для початку необхідно повернути все те, що було захоплено росією.

Пов'язані ці терміни із простою річчю – природні умови. Зараз літо, проте вже за кілька тижнів почне холодати, і нижчі температури значно уповільнять бойові дії, і почнеться війна на виснаження. Це головна тактика росіян.

Боєць ЗСУ. Фото: скрін youtube
Боєць ЗСУ. Фото: скрін youtube

Саме тому Україні терміново необхідно надати якнайбільше зброї, щоб зуміти подолати російську агресію.

Також висловився чоловік і про передачу Україні ракет великої дальності, які зможуть вражати цілі на відстані до 300 кілометрів.

Володимир Зеленський. Фото: скриншот Офіс Президента
Володимир Зеленський. Фото: скриншот Офіс Президента

"Якщо росіяни продовжать тиснути, робити те, що рівносильне геноциду, насильно забирати дітей і вбивати людей, які не згодні з їхнім правлінням, це підвищить ставки і створить іншу ситуацію", - сказав Адам Сміт.

Нагадаємо, що десантники ЗСУ безперервно знищують техніку ворога на Донеччині, вежі розлітаються разом із окупантами — рахунок йде на десятки

Раніше повідомлялося, що Олена Зеленська розповіла про свій найбільший страх через війну

Також росіяни намагаються відновити аеродром у Мелітополі, але ЗСУ готові зіпсувати їхні плани .