Президент України Володимир Зеленський прокоментував ситуацію навколо переговорів з Росією, заявивши що риторика Кремля почала активно змінюватися з найперших днів війни. Про це він розповів під час великої пресконференції, яка пройшла на одній зі станцій Київського метрополітену.

Володимир Зеленський розповів, що спочатку Росія висувала ультиматум, але незабаром риторика почала змінюватися. У Кремлі побачили, що українці об'єдналися, як ніколи.

Володимир Зеленський, пресконференція в метро, фото Знай.uа
Володимир Зеленський, пресконференція в метро, фото Знай.uа

"Спочатку це був ультиматум. Потім риторика цього ультиматуму почала змінюватися якраз через об'єднання нашого народу. Потім ультимативні пункти почали пропадати і почалися переговори. Потім у Туреччині було підготовлено Комюніке, на яке, наскільки мені відомо, РФ спочатку позитивно відреагувала, а потім вони отримали всередині держави високий рівень критики від народу, тому що вони через ЗМІ прищепили ненависть до України. І тоді, наскільки я знаю, вони дали відповіді на це Комюніке. З цими відповідями наші підгрупи працюють. Найактуальніші питання - це гарантії безпеки і нейтральність, доля Донбасу і Криму. Я вважаю, що більше питань не існує. Все інше - це політичні понти", - сказав Зеленський.

Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube
Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати
Показати ще

Також глава держави повідомив, що в Україну вже 24 квітня з візитом прибуде держсекретар США Ентоні Блінкен.

Раніше Знай писав, Володимир Зеленський спустився в метро: сказав про звільнення Маріуполя, замахи на нього і зустріч з путіним.

Також ми писали, у Маріуполі від рук окупантів загинули дві маленькі актриси театру: "Не забудемо талановитих янголят".

Нагадаємо, Олексій Резніков пообіцяв окупантам нові "пасочки" до свята від іноземних друзів: жоден не встоїть.