Російські окупанти планують перейменувати місто Маріуполь під час псевдореферендуму. Що про це відомо.

Такою інсайдерською інформацією поділився радник мера міста Петро Андрющенко у своєму Telegram-каналі, де регулярно повідомляє про головні події у тимчасово окупованому Маріуполі.

Наразі росіяни фантазують про проведення референдуму, і він на їхню думку має відбутися ближче до осені. Там же вони не лише хочуть "узаконити свою владу", а й перейменувати населений пункт на Жданів.

"В інтерв'ю окупантам керівник ветеранського руху окупації Афганістану Василь Туряниця сказав, що разом із псевдореферендумом розглядають питання перейменування Маріуполя на Жданів", - повідомив Петро Андрющенко.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Замість того, щоб займатися справді важливими питаннями, щоб налагодити життя місцевих громадян, вони страждають на неробство.

Варто зазначити, що місто Маріуполь носило назву Жданів з 1948 по 1989 рік. Це на честь радянського партійного та державного діяча. 13 січня 1989 року місту на прохання його мешканців повернули історичну назву – Маріуполь.

Маріуполь, фото: скріншот з відео
Маріуполь, фото: скріншот з відео

Зараз "місцева влада" дає жителям воду, яку небезпечно пити. Набирають її у місцевих річках, і її вживання може призвести до смерті. Очевидно, цього вони й домагаються.

Також у місті перестали видавати гуманітарну допомогу в режимі живої черги, що викликало невдоволення мешканців Маріуполя. Багато хто переживає, що може залишитися не лише без води, а й без їжі.

Маріуполь, фото: скріншот з відео
Маріуполь, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що ФСБ доклалася до всіх терактів, які відбувалися в Україні, — екс-агент Олександр Лісенков.

Раніше повідомлялося, що десантники ЗСУ безперервно знищують техніку ворога на Донеччині, вежі розлітаються разом із окупантами — рахунок йде на десятки

Також, російський військовий КАМАЗ розчавив дитину та двох дорослих .