Як відомо, не тільки чоловіки від початку війни вирушили захищати нашу країну від зла. У ЗСУ понад 50 тисяч жінок, серед яких актриса та спортсменка Катерина Верба.

Свою історію вона розповіла кореспондентам порталу АрміяInform.

Дівчата давно знищили міф про те, що служба в армії далеко не жіноча робота. Щодня вони на одному рівні із чоловіками виконують бойові завдання.

Військова Катерина, фото: АрміяInform
Військова Катерина, фото: АрміяInform

Катерина відвезла після 24 лютого сина в безпечне місце, після чого все ж таки повернулася до Києва, і стала волонтером. Щодня вона відвідувала Бучу, Гостомель, Ворзель, де розбирала завали.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Одного ранку куратори почали набирати чоловіків на досить складну роботу, але жінка наполягла на своєму, і поїхала теж.

Жінка у ЗСУ, фото: скріншот з відео
Жінка у ЗСУ, фото: скріншот з відео

"От так само доля завела мене до Сил територіальної оборони ЗСУ. Але буду відвертою, коли все тільки починалося 24 лютого, то в душі вже відчувала на собі форму та зброю в руках", – розповідає Катерина.

Жінка жила на Харківщині, але у 2019 році вирішила переїхати до Києва, де почала будувати акторську кар'єру. 24 лютого була абсолютно спокійна, тому що в стресових ситуаціях знає як поводитися. Сина відвезла в безпечніше місце, і одразу ж вирушила допомагати своїй країні.

Буча, фото: скріншот з відео
Буча, фото: скріншот з відео

У юнацтві вона займалася легкою атлетикою, і навіть потрапила до олімпійського резерву. Ця частина біографії пояснює її сталевий характер, адже ще в дитинстві вона почала мріяти про армію.

"Спорт – це школа, вона нікуди не подінеться, такий генотип буде завжди з тобою, у будь-якій життєвій ситуації – завжди виручає. Коли дізналася, що жінки можуть воювати, вона одразу подумала, що в мене є шанс. У Сил ТрО ЗСУ з самого початку було важко потрапити через шалений поток бажаючих, але я бачила себе серед цих мотивованих людей" - доповнила Катерина.

Жінки в ЗСУ, фото 10 Гірсько- Штурмова Бригада
Жінки в ЗСУ, фото 10 Гірсько- Штурмова Бригада

Нагадаємо, що психопат із ознаками нарцисизму та садизму: психіатр дав чіткий діагноз російському терористу путіну

Раніше повідомлялося, що перелякані росіяни втекли на БМП від українського гранатометника, але їх наздогнав вогонь помсти .

Також російські окупанти посилили контроль над жителями Херсона - загрожують розстрілом за зайвий крок