Безпілотники від литовських друзів вже почали знищувати ворога на полі бою. У мережі з'явився ролик де демонструється потужна робота Magylas.

З'явився він на сторінці Андрюса Тапінаса у соціальній мережі Twitter . Саме він і виступив ініціатором збирання грошей.

Йдеться про безпілотник EOS C-VTOL, на який збирали гроші самі мешканці Литви. Дрон уже встиг ліквідувати кількох російських окупантів.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

На опублікованому ролику безпілотник здійснив наведення на 18 російських бойових автомобілів, після чого передав координати ворога. Усі загарбники були підірвані.

"Безпілотники EOS C-VTOL, куплені литовцями та названі Magylas, у роботі. Виявлено 18 російських бойових машин, координати передані українським артилерійським частинам. Підсумки – російські танки знищені, Magylas благополучно приземлився. Слава Україні!

Безпілотник, фото: вільне джерело
Безпілотник, фото: вільне джерело

Усього було придбано близько шести безпілотників EOS C-VTOL для України. Розроблені вони естонською компанією Threod Systems, яка цим і займається.

Це високопродуктивний електричний БПЛА вертикального зльоту та посадки. Працює він надто тихо, його навряд чи чути навіть на малій висоті. Камера може фіксувати техніку ворога на відстані близько 15 км.

Безпілотник, фото Twitter
Безпілотник, фото Twitter

До речі, Андрюс Тапісан лише за три дні за допомогою громадян Литви зібрав 5 мільйонів євро на покупку безпілотника Bayraktar TB2. Його прозвали "вбивцею російської армії".

Нагадаємо, хто і як звільнятиме Крим, без військових не вийде — Зеленський дозрів план

Раніше повідомлялося, що ЗСУ за одну добу вщент розгромили окупантів та їхню хвалену техніку — українці на всіх ділянках знищують ворога.

Також, 23 години за кермом заради порятунку тварин, і маленькі музиканти об'єдналися заради ЗСУ - добрі новини війни