Стало відомо, що російська соціальна мережа "Вконтакте" масово видаляє сторінки окупантів, які потрапили в полон до українців. За цим може стояти військове керівництво.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

За даними журналістів, сторінки в соціальних мережах видаляють не українці, не родичі окупантів, і навіть не самі поєнні, оскільки вони спочатку активні все одно. Цим можуть займатися їхні командири, оскільки явище досить масове.

Вконтакте, фото з відкритих джерел
Вконтакте, фото з відкритих джерел

Найімовірніше соціальна мережа контролюється російськими спецслужбами, і пропадати акаунти починають відразу після того, як публічно стає відомо про полонених.

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

"Важливо уточнити, що видаляються не всі акаунти, а деякі, причому неможливо назвати їх точну кількість через особливості соціальної мережі [...]. Однак до кінця неясно, за яким принципом у "ВКонтакті" блокуються акаунти військовополонених - через шуму, який створюється після того, як публікуються відомості про взяття в полон, або після того, як полонений офіційно заноситься до реєстру військовополонених, що веде міноборони", - зазначили журналісти.

Полонені. Фото: Telegram
Полонені. Фото: Telegram

При цьому дуже важливо, що перед підписанням контракту російські заповнюють спеціальну анкету, де необхідно вказати всі свої акаунти в соціальних мережах. Перед початком повномасштабного настання ці анкети почали оновлювати та аналізувати.

Вконтакте, скріншот: YouTube
Вконтакте, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що за словами координатора Медійної ініціативи з прав людини Тетяни Катриченко, у російському полоні на сьогоднішній день перебуває не менше 8 тисяч українців, а в українському полоні росіян значно менше. Це все тому, що окупанти забирають не лише військових, а й цивільних осіб, які на їхню думку не пройшли фільтрацію.

Нагадаємо, що Віталій Кім підказав, як заробити $100: потрібно допомогти

Раніше повідомлялося, що головний тиктокер Кадиров вирішив "забрати" Київ та країни НАТО — знову впав у марення

Також, у британській розвідці розповіли про роль "Вагнера" ​​у війні проти України, окупанти знову прорахувалися