Казахи не раді, що росіяни зараз масово переїжджають у Казахстан та кажуть, що їм там не раді

Про це розповідає українській громадський діяч Сергій Стерненко у соціальні й мережі youtube.

Сергій Стерненко. Фото: скрин відео
Сергій Стерненко. Фото: скрин відео

Зокрема він говорить, що після повномасштабного вторгнення в Україну, росіяни замість того, щоб вийти на вулиці та протестувати проти агресії в Україні, масово виїжджають в Казахстан. Проте самі казахи не раді таким "гостям".

За його інформацією, тільки за неофіційними даними після 24 лютого 2022 року до Казахстану переїхали понад 100 тисяч осіб. Також Сергій говорить, що більшість казахів підтримують Україну та виступають проти російської агресії, допомагають українським біженцям, збирають гуманітарну допомогу та виходять на акції протесту.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Стерненко пояснює позицію більшості казахів:

"Росія - це агресор, окупант, а Україна - це жертва цієї агресії"

Він розповідає, що казахи відкрито висловлюють свою позицію. Так вони відмовляють в оренді житла, відмовляються продавати товари, якщо росіяни не говорять казахською мовою.

Як пояснює громадський діяч, це через те, що росіяни, які приїжджають в Казахстан відмовляються вчити казахську мову, що обурює місцеве населення. також вони привозять з собою георгіївські стрічки, малюють "Z" та відкрито підтримують агресію в Україні.

Зокрема Стерненко каже:

"Складається часто так, що там, куди приходять росіяни, туди ж потім хоче з'явитися російська армія ніби то для захисту самих цих росіян. І, якщо Україна пограє цю війну, а цього не відбудеться, тому що ця війна стане останньою для росії, то наступною жертвою може стати і Казахстан"

Нагадаємо, атакувати Польщу та повернути Аляску: влада Білорусі та росії злилися у новому маразмі.

До слова, нові цілі для HIMАRS? Стало відомо, де базуються російські "Іскандери" та "Тріумфи" - Генштаб.

Раніше ми писали, що українці змусили росіян віддати гроші та кричати "Слава Україні" у ритуальному бюро: вони лютують.