Війна росії проти України триває, армія загарбників не перестає руйнувати міста України вбиваючи мирних мешканців.

У цій ганебній війні від росії відвернулося практично все світове товариство, однак самопроголошений диктатор білорусі лукашенко, виконує усі забаганки путіна, та бере участь у війні рф з Україною. На брифінгу, який відбувався 7 липня, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив, що білоруси віддали росіянам повний контроль над аеродромом Зябрівка.

Мапа з позначкою аеропорта. Фото: скриншот Telegram
Мапа з позначкою аеропорта. Фото: скриншот Telegram

За словами Громова, на цій локації окупанти вже облаштовують свої позиції.

На території аеродрому зараз ракетний дивізіон Іскандер-М та С-400 Тріумф. Також російські військові почали зводити ангари для оперативно-тактичних комплексів Іскандер. Їх планують розмістити на відстані 60 км від Мінська Заявив Громов.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Іскандер. Фото: скриншот Youtube
Іскандер. Фото: скриншот Youtube

Раніше генерал США пропонував Україні використати далекобійну зброю, щоб зруйнувати логістичні ланцюжки або аеродроми, звідки по Україні б'ють загарбники.

За його даними, військові РФ продовжують вербувати білорусів на війну з Україною. За підтримки КДБ Білорусі спецпризначенцям та льотчикам пропонують укладати контракти з приватною військовою компанією, повідомив Громов.

Протягом наступного місяця білоруських військових хочуть відправити на навчання до росії. Громов уточнив, що ймовірність вступу білорусі у війну з Україною — низька.

Нагадаємо, ми писали, що британський військовий експерт назвав місце, де пройде вирішальна битва за Україну.

Як повідомляв "Знай.ua" Руслан Бізяєв заявив, що не можна недооцінювати варіант нападу Білорусі.

Також "Знай.ua" інформував. що білорус Іван Марчук із позивним "Брест" з перших днів війни допомагав боротися проти кровожерливих російських загарбників.