Головнокомандувач ЗСУ вирішив висловитися знову стосовно російського вторгнення в Україну. Валерій Залужний підтвердив інформацію про те, що наші захисники пішли в контрнаступ.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Головнокомандувача в соціальних мережах, де він регулярно сповіщає про актуальні новини з фронту.

Цього разу Валерій Залужний зазначив, що обговорив з американським генералом Марком Міллі ситуацію на українському фронті, і розповів про контрнаступ від Збройних сил України. Відбувається воно відразу на двох напрямках-Харківському та Ізюмському.

"Традиційно поінформував свого американського колегу про оперативну обстановку. Зокрема, про переміщення основних зусиль противника на Луганський напрямок, де в районі Попасної, Кремінної та Торського тривають запеклі бої, а також про перехід сил оборони України до контрнаступних дій на Харківському та Ізюмському напрямках", - зазначив Залужний.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

Валерій Залужний з колегою з США, фото: Facebook
Валерій Залужний з колегою з США, фото: Facebook

Окремої уваги, про що і повідомив американського колегу Залужний, варто відновлення застосування росіянами крилатих ракет. Вони націлені зруйнувати логістичні шляхи постачання військово-технічної допомоги України.

Валерій Залужний, фото: скріншот з відео
Валерій Залужний, фото: скріншот з відео

"Питання надання Україні ракетних систем залпового вогню M142 HIMARS і М270 MLRS є дуже актуальним", - підсумував Головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, що російський генерал нагородив орденом свого сина після поразки у Чернігові: продовжують пробивати дно

Раніше повідомлялося, як працює система ППО, і чому вони так важливі для України: охороняють сон кожного

Також, в Бердянську в мерію набрали двірників та слюсарів — українські депутати волонтерять