Український військовий Юрій розповів кілька історій із фронту. Знайомий зі словом війна не з 2022 року, а з далекого 2014. Тоді він уперше і опинився на Донбасі.

Історію старшого солдата 128-ї окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади розповіли на сторінці Міністерства оборони України у соціальній мережі Facebook .

Тут він, як ми зазначали раніше, з 2014 року. Багато разів витягував розвідників, які разом із технікою застрягли у снігу, пройшов Дебальцеве, і неодноразово рятував життя побратимам. Однак те, що відбувається сьогодні, набагато жорсткіше.

У перші дні він отримав контузію, оскільки на позиції, які тримали українські захисники двома екіпажами машин піхоти, вийшло дев'ять окупантських танків.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Через кілька годин їм все ж таки вдалося опинитися в тилу у ворога, і в такий спосіб дістатися своїх побратимів. А ось БМП Юрія був сильно пошкоджений, і тепер воїн виконує свої завдання позашляховиком.

Військовий Юрій, фото: Facebook
Військовий Юрій, фото: Facebook

"Мій позашляховик пережив багато обстрілів, він весь посічений, вціліли лише три стекла. Бувало так, що уламки від снарядів влітали в одне вікно, а вилітали в інше, але машина їздить. Так і виконуємо разом бойові завдання, працюємо на перемогу", - розповідає боєць.

ВСУ, фото: Facebook
ВСУ, фото: Facebook

Через інтенсивність обстрілів він вкотре отримав днями контузію. При цьому, навіть незважаючи на це, готовий боротися до кінця, і здаватися точно не збирається. Вони воюватимуть із окупантами та ризикуватимуть життям для того, щоб наблизити нашу перемогу.

Нагадаємо, що кадировські тик-токери загрожують Німеччині і по дорозі хочуть знайти на карті "Миколаївськ" та "Адесу"

Раніше повідомлялося, що "Друга армія у світі" відчуває проблеми з грошима: скоро відправлятимуть воювати з лопатами в руках

Також у ЗСУ пояснили, у яких випадках потрібно брати дозвіл на виїзд за межі місця реєстрації: як отримати документи