Двадцятирічний боєць Олександр з Херсона, який проходить лікування в сумському шпиталі розповів про бої за Рубіжне, де дістав поранення. Попри те, що його місто окуповане, він вірить, що прийде час і ЗСУ повернуть окуповані території.

Історію Олександра опублікували у неофіційному телеграм-каналі 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

Воїн ЗСУ. Фото: скриншот Facebook
Воїн ЗСУ. Фото: скриншот Facebook

Його рідне місто окуповане. Перший день повномасштабного вторгнення боєць зустрів на Луганщині. Бої за Рубіжне та його околиці стали історією війни для Сашка.

Дуже потужно увесь час по місту працювала ворожа артилерія. Звісно, у відповідь отримували "на горіхи" і від наших хлопців із серйозних калібрів. Однак подекуди дивувала піхота противника. Точніше їх спорядження. Відсутність шоломів та бронежилетів – таке було дивно бачити при такій інтенсивності бойових дій. Ми інколи жартували – ось така вона, "своєрідна "друга" армія світу". каже Олександр

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Наразі захисник отримує медичну допомогу після поранення у шпиталі Сумщини, проте ні на мить не сумнівається у тому, що Украни переможе у цій війні та вдасться відбити у ворога кожен сантиметр української землі.

Рубіжне, і мій рідний Херсон ми обов’язково собі повернемо. Бо ми стоїмо за свою землю, а окупанти її лише руйнують. Вони думають, що ми поступово виснажуємося, а ми навпаки – здобуваємо необхідні навички, загартовуємося злістю та ненавистю. І от усе це ми зберемо в кулак і крок за кроком повернемо кожен сантиметр нашої землі. Олександр.

Нагадаємо, ми писали, що заяви пропагандистів про знищення HIMARS говорять про паніку і страх в російському суспільстві.

Як повідомляв "Знай.ua" російські окупанти можуть заманювати українців із захоплених територій на війну.

Також "Знай.ua" інформував, що українці просять Володимира Зеленського врятувати бійця полку "Азов" Ярослава Бригінця з полону росіян.