Відомий український політолог Кирило Сазонов вирішив прокоментувати відхід українських військ від Лисичанська. Закликав не шукати зради.

Про це він вирішив розповісти на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook , активним користувачем якої є, і регулярно висловлюється про актуальну обстановку на фронті.

Лисичанськ тримали насправді дуже довго, і окупанти постійно намагалися взяти його протягом останніх чотирьох місяців.

"Оскільки ми стояли не в самому Лисичанську, а якраз уже на виході у напрямку Гірського – висоти були у нас за спиною, а перед нами шлях на Тошківку. І я міг би багато розповісти, як по них прилітало. а оркська попереду... Чути постійно, а в темряві ще й тривоги... Ці висоти прасували по всьому... Постійно... Іноді падало на нас. перевага у кількості стволів і бк - це питання часу" - йдеться у повідомленні під постом.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Кирилл Сазонов
Кирилл Сазонов

Ну і найголовніше - місто далося російським окупантам дуже дорого. Вони втратили величезну кількість живої сили та техніки, а останні дні взагалі горіли склади з їхньою технікою, що лише полегшує завдання українським захисникам у майбутньому.

За словами Андрія Римарука, вони втратили у боях близько двох батальйонів танків, а це 60-80 одиниць мінімум.

Лисичанськ, скріншот: facebook.com/SecurSerUkraine
Лисичанськ, скріншот: facebook.com/SecurSerUkraine

"Котла не вийшло. Справа не на території в сучасній війні. А саме в тому, хто збереже свою армію. Він і переможе і поверне всі землі. Крапка" - йдеться у повідомленні.

Якби зараз наші захисники не відійшли, потім було б дуже погано бути в оточенні росіян. А так, ми трохи дали їм порадіти, а незабаром повернемо свої території назад.

Нагадаємо, що ЗСУ підійшли максимально близько до Херсона, всього кілометр до передмістя та кілька тижнів до перемоги

Раніше повідомлялося, що представник мід Росії Захарова викликала огиду вульгарними фото: боти захоплено підбирають слину

Також окупанти влаштували п'яні розбирання та перестрілку між собою, а про компенсацію за бойові втрати можна забути — ГУР перехоплення