Стало відомо про те, що на кордоні України зараз близько семи батальйонів збройних сил Білорусі. Можуть готуватися до найстрашнішого сценарію.

Про це стало відомо завдяки Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. Представник відомства Вадим Скибіцький дав нове інтерв'ю, де доповів про актуальну обстановку.

З військової точки зору, загроза вторгнення білоруської армії на територію України зберігається, проте на даний момент цей сценарій експерти називають малоймовірним.

"Сьогодні прямої загрози з боку Білорусі немає, тому що не створено угруповання військ, не розгорнуто систему управління цим угрупованням. Це основний елемент того, що йде безпосередня підготовка до бойових дій", - пояснив Вадим Скибіцький.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Але при цьому перебування на кордоні одразу семи батальйонів білоруської армії викликає занепокоєння, що спонукає українське командування відправити туди додаткові сили стримування, а також посилити розвідку. На сьогоднішній день це вкрай важливо, щоб не допустити подій кінця лютого, коли на це зважилися російські війська.

Кордон з Білоруссю, фото: скріншот
Кордон з Білоруссю, фото: скріншот

"Це відволікає ресурси та кошти від нашого східного фронту. Крім того, постійне переміщення військ спрямоване на те, щоб тримати нас у напрузі. Відпрацьовуються окремі елементи, тактичні епізоди можливих наступальних дій саме з території Білорусі", – наголосив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Нагадаємо, що в Херсоні окупанти вкрали металеві "їжаки" і замінили дерев'яними: під стать фанерним білоруським танкам

Раніше повідомлялося, що Михайло Подоляк назвав дві причини перемоги ВСУ військовим шляхом

Також, ракетні удари не завадять контнаступленню: вже знайдено рішення