В останні кілька тижнів у Києві та області знову збільшилась кількість блокпостів. Пов'язано це з можливим настанням окупантів з боку Білорусі.

Про це повідомив прес-офіцер Нацгвардії України Володимир Черняк.

Чутки про те, що росіяни можуть повторити свою ганьбу, а також втягнути в неї ще Білорусь повномасштабно ходять давно. З першого дня війни ходили чутки про те, що путін може дотиснути Лукашенка, щоби той відправив своїх військових на вірну смерть.

Блокпост / скріншот з відео
Блокпост / скріншот з відео

Наразі посилення блокпостів пов'язане з загрозою білоруських диверсантів, як зазначають експерти.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

"Наразі існує загроза діяльності диверсійно-розвідувальних груп, проте вона нікуди не зникала і пильність з боку гвардійців ніколи не зменшувалася, адже не секрет, що столиця - це найважливіший стратегічний центр прийняття рішень", - пояснив він.

російське ДРГ
російське ДРГ

За чотири місяці протистояння столичні блокпости пройшли крізь тривалу процедуру оптимізації. Якщо конкретніше, то в місті їхня кількість була значно зменшена, а ось на в'їздах та виїздах збільшено. Це дозволяє повністю контролювати ситуацію в Києві у поєднанні з комендантською годиною.

Тероборона. Фото: Youtube
Тероборона. Фото: Youtube

Примітно, що через існуючу небезпеку в області посилять контроль за дотриманням комендантської години. Ніхто не знає достовірно, чи наважаться білоруси на таку провокацію з боку путіна, але треба бути готовими до всього.

Нагадаємо, що білоруський диктатор лукашенко закликав рф "тримати палець" на червоній кнопці

Також, Олександр Мусієнко заявив, що лукашенко лише демонструє підготовку до наступу.