Моряк, що вижив після краху крейсера "Москва", відправився на допит до українських спецслужб, де розповів багато цікавих речей.

Про це стало відомо завдяки опублікованому в мережі ролику від Служби безпеки України. Розміщений він був на офіційних сторінках відомства в соціальних мережах.

Цей росіянин намагався врятувати флагман Чорноморського флоту, який пішов на дно практично три місяці тому, а після цього перейшов воювати в піхоту.

Мабуть, фортуна на цій війні явно не на його боці, і по час першого ж бойового завдання його взяли в полон.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Там було багато трупів і, в основному, порятунок відбувалося дуже сумно. Корабель втратили, він потонув, його не змогли відбуксирувати... Я надивився, що було на "Москві", і не хотів далі бачити, що посередині моря вмираєш. Це дуже страшно. І я відмовився...", - розповідає російський окупант.

Крейсер "Москва", фото: вільне джерело
Крейсер "Москва", фото: вільне джерело

Після цього він за допомогою інструкторів перекваліфікувався в піхотинця, і його відправили на розвідку в Донецьку область. Перше ж бойове завдання виявилося невдалим для нього.

"Розвідники" натрапили на засідку ЗСУ і вціліти вдалося лише трьом з 30. Російські командири кинули поранених на поле бою. Медичну допомогу він отримав вже від бійців ЗСУ, які полонили його" - йдеться в повідомленні під постом.

Тепер він дає відомості Службі безпеки України.

Нагадаємо, що Путін захоплюватиме Молдову: у Міноборони пояснили, чого хоче домогтися диктатор

Раніше повідомлялося, що українці майстерно знущаються над орками в Херсонській області: відразу і не помітиш

Також, Віталій Кім проговорився про те, чи хотілося все кинути через злість на окупантів