Стало відомо про те, що в Сполучених Штатах Америки планують зробити щільну закупівлю ППО для України. Йдеться про системи NASAMS, що здатні захистити наше небо.

Про це повідомляє портал CNN, посилаючись на інформоване джерело.

Про прийняте рішення, найімовірніше, буде оголошено вже на цьому тижні. Вони планують закупити для нашого з вами захисту протиракетну оборону середньої і великої дальності.

Джо Байден, фото: скріншот з відео
Джо Байден, фото: скріншот з відео

На саміті лідерів G7, який присвячений цього року війні в Україні, про це оголосив сам Джо Байден. Крім ППО будуть передані і досконалі ракетні системи разом з боєприпасами.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Передова система ППО NASAMS здатна вражати цілі на відстані понад 160 кілометрів, і про це вже давно просить українську владу. Це Норвезька система, яка виробляється консорціумом американської корпорації Raytheon Technologies і норвезької групи Kongsberg. Туди входять пускові установки і радіолокаційні станції. Все це допоможе в рази посилити захист українського неба, якого так сьогодні потребує кожен громадянин.

ППО, фото: скріншот з відео
ППО, фото: скріншот з відео

Як скоро після прийнятого рішення вони будуть доставлені в Україну - невідомо, проте сподіваємося, що це відбудеться в найближчі пару тижнів, адже зараз росіяни посилили ракетні обстріли по всій країні, зокрема в столиці. З 14 запущених 4 все ж потрапили в ціль, який пропагандисти називають важливим об'єктом - житловий будинок і дитячий сад.

До слова, не так давно в Латвії розгорнули іспанські ЗРК через загрозу вторгнення рф.

Запуск ракети, фото: скріншот з відео
Запуск ракети, фото: скріншот з відео

"Сьогодні, 26 червня, через необхідність зміцнення обороноздатності Балтійського регіону після російського вторгнення в Україну на базі ВПС Національних збройних сил Латвії в Лієлварді"-йдеться у ЗС Латвії.

Нагадаємо, що лідери G7 публічно висміяли російського диктатора Путіна

Раніше повідомлялося, що 75% часу доби під землею, рятуючись від "фосфору" і артобстрілів — ЗСУ показали тактику російських загарбників

Також, в ГУР відповіли, Чи може Білорусь самостійно напасти на Україну і як це відіб'ється на правлінні Лукашенка