Збройні Сили України випустили першу "пташку" з американської реактивної системи залпового вогню М142 HIMARS по російським окупантам.

Українські захисники за допомогою керованої ракети знищили командуючий пункт російських солдатів, який знаходиться в будівлі школи №2 в Ізюмі, Харківської області. Варто зазначити, що місто вже тривалий час в окупації.

Знищена база рф за допомогою HIMARS, скріншот з відео
Знищена база рф за допомогою HIMARS, скріншот з відео

Це була перша жертва ракетної установки HIMARS. В результаті попадання загинула значна кількість офіцерів штабу армії рф, а їх техніка успішно виведена з ладу.

Російські ЗМІ вже підтвердили нанесення такого удару з описом ряду ознак, властивим попаданню саме ракети РСЗВ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Невелике уточнення: М142 HIMARS - це американська багатофункціональна ракетна установка, яка здатна бити залпом з шести ракет або однієї оперативно-тактичної ракетою.

Україні поставили снаряди GMLRS, які летять на 70 км, що в два рази більше діапазону дії 155-мм гаубиці М777. Ракети ATACMS, якими HIMARS здатні стріляти на 300+ км, Вашингтон поки не дає.

HIMARS, фото: вільне джерело
HIMARS, фото: вільне джерело

Раніше ми писали про те, що російські окупанти в сутичках з ЗСУ кидають техніку і боягузливо тікають: боєць з позивним "Рижик" поділився історією з фронту

Як повідомляв Знай.uа, окупанти обстріляли Київ, одна з ракет влучила у житлову багатоповерхівку: є загиблі та постраждалі

Також портал Знай.uа писав, що росіян, які проти війни, почали кошмарити на батьківщині: без грошей і роботи