Пес Патрон продовжує навчати українців мінної безпеки. Як розпізнати небезпечний боєприпас, і що потрібно робити в таких випадках.

Про це стало відомо завдяки новому навчальному ролику, який опублікований на сторінках Державної служби України з надзвичайних ситуацій у соціальних мережах.

Як відомо, війна залишає за собою величезну кількість неприємних сюрпризів. Одними з таких стали протитанкові та протипіхотні міни, різні розтяжки, гранати, та інші вибухонебезпечні предмети.

Вони можуть бути абсолютно різні, і розкидані в будь-яких місцях, де мешкали російські окупанти. Навіть в лісі, в парках, на дитячих майданчиках, всередині квартир, і біля автомобілів. Всі вони однаково небезпечні, тому правила безпечної поведінки для всіх однакові.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ні в якому разі не можна до них підходити близько, і тим більше чіпати. Відразу ж потрібно дзвонити за номером 101, і до вас відправлять спеціальний наряд рятувальників.

Пес Патрон. Фото: скрін youtube
Пес Патрон. Фото: скрін youtube

"Так що будьте обережні. Якщо побачили снаряд, або ж попереджувальну маркування у вигляді біло-червоної стрічки або знаків, далі справа за нами. Бережіть себе " - говорить в ролику співробітник ДСНС.

Варто відзначити, що на територіях, які були тимчасово окуповані російськими загарбниками, розкидана величезна кількість боєприпасів. Українські рятувальники щодня працюють над тим, щоб розміновувати населені пункти, але деякі можуть бути старанно заховані.

Боєприпаси, фото: ООС
Боєприпаси, фото: ООС

Неодноразово розповідали про історії, як росіяни ховали міни в матрацах.

Нагадаємо, що бійці ЗСУ, будучи в меншості, героїчно відбили навалу окупантів: знищили десятки танків і не зрушили з позицій

Раніше повідомлялося, що білоруські солдати вирили яму під парканом на кордоні з Польщею: копають вікно в Європу

Також, російські танки Т-72: як навчитися розпізнавати ворожу техніку на випадок наступу