Боєць ЗСУ з позивним "Писар" розповів, як для нього починалася повномасштабна війна, і як він разом з іншими бійцями знищив десятки ворожої техніки, не давши просунутися вглиб країни. Історію героїчного подвигу опублікував Головнокомандувач ЗС України у facebook.

Боєць з позивним "Писар" з 2014 по 2018 рік був на Донбасі, тому коли почалося повномасштабне вторгнення він вивіз сім'ю і відразу відправився на фронт. Спочатку обороняти доводилося Авдіївку, а після його перевели на Харківський напрямок, де проходили посилені бої. За словами воїна за кілька місяців довелося повоювати набагато більше, ніж за роки в АТО.

Російський танк, скріншот: Youtube
Російський танк, скріншот: Youtube

"Писар" зазначив, що російські окупанти використовували безліч техніки і спочатку не щадили ні її, ні живої сили. Незважаючи на те, що ворог перевершував кількістю, боєць разом з іншими товаришами по зброї героїчно стримували окупантів і палили танки десятками.

"Розумієте, кількість обстрілів і техніки, яку використовував ворог, не йшло ні в яке порівняння з АТО. Там один ворожий танк не завжди можна було побачити, а тут з'являється 5, потім відразу 15, 30... хлопці героїчно стримували цю навалу, не залишаючи позицій", - розповів воїн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Захисник додав, що впевнена робота комбата і дух бійців допомогли стримати окупантів і не дати їм прорватися вглиб України.

Раніше портал Знай повідомляв, окупанти хотіли перетворити українців на в'язнів гетто: "Змушували носити під страхом розстрілу".

Також наш портал писав, отримав Героя України у 23 роки: позивний "Пісня" вивів своїх товаришів по службі і велику колону техніки з оточення.

Крім того, наш портал інформував, СБУ схопила гостя від Путіна, який хотів завдати руйнування в Україні.