Юрій Сиротюк, директор Аналітичного Центру "Українські студії стратегічних досліджень" вважає, що війну, яку росія розпочала з Україною, можна виграти лише воєнним шляхом.

Свою обґрунтовану позицію Сиротюк виклав у пресцентрі Інформаційного агентства, де відбувся круглий стіл на тему "Російсько-українська війна в контексті конфліктів світу". Подивитися всю конференцію можна на Youtube-каналі.

Юрій Сиротюк. Фото: скриншот Youtube
Юрій Сиротюк. Фото: скриншот Youtube

На думку фахівця, Україна наразі стала серйозною геополітичною фігурою, повноцінним суб’єктом, ключовим гравцем, принаймні для європейської системи безпеки.

З нашим рівнем обороноздатності будь-яка міжнародна організація, до якої приєднається Україна, – зміцниться, тому що ми єдина країна, яка засвідчила, що може вести конвекційну велику війну проти істотно переважаючого супротивника. Стало прикладом те, як Україна перемелює "другу армію у світі", позбавляє її статусу глобального гравця і знову переводить у розряд регіональних. Тож ми цю війну не програємо. Юрій Сиротюк

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

ЗСУ. Фото: скрін youtube
ЗСУ. Фото: скрін youtube

Експерт вважає, що цю війну можна припинити виключно військовою поразкою та дефрагментацією росії, і це єдиний шлях до свободи як України, так і поневолених народів росії та й усієї Європи. Для цього Україні потрібно давати озброєння. Тоді поразка рф буде швидкою та менш кровопролитною.

Нагадаємо, раніше ми писали, про історію полку "Азов", і чому російські пропагандисти намагаються зробити з них неонацистів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", як навчитися розпізнавати ворожу техніку - російські танки Т72 на випадок наступу.

Також "Знай.ua" писав, що російські окупанти використовують проти України та її народу заборонені боєприпаси та навіть не приховують цього.