Стало відомо про те, що Російська Федерація застосувала за чотири місяці повномасштабної війни проти України вже понад 200 видів заборонених боєприпасів.

Про це повідомляють журналісти The New York Times.

Були вивчені більше тисячі фотографій з боєприпасами, які зроблені в Україні за останні чотири місяці протистояння. Експерти прийшли до висновку, що переважна більшість з них ставилися до некерованих.

Ворожі боєприпаси, фото: вільне джерело
Ворожі боєприпаси, фото: вільне джерело

Це 210 видів боєприпасів, які були заборонені різними міжнародними договорами, так як більшість з них відносяться до касетних боєприпасів, а також до їх суббоєріпасам.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Звичайне міжнародне гуманітарне право і договори, включаючи Женевські конвенції 1949 року і протоколи до них, вимагають, щоб рушійним принципом війни була військова необхідність, яка зобов'язує всіх комбатантів направляти свої дії на законні військові цілі. Закон вимагає балансу між військовою місією і людяністю.

Ракети. Фото: YouTube
Ракети. Фото: YouTube

Не можна не відзначити того факту, що вони можуть загрожувати десятиліттями після того, як війна буде закінчена. Раніше канцлер Німеччини зазначав, що Україні загрожує небезпека найближчі сто років після війни, так як Німеччина донині знаходить боєприпаси з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, що весь цей час Росія обстрілює українські міста зі всілякої зброї, і сильніше ядерного вже нічого не залишилося, але залишається надія, що до цього ніколи не дійде.

Протикорабельні ракети. Фото: YouTube
Протикорабельні ракети. Фото: YouTube

ЗСУ успішно протистоїть російським окупантам, хоч ще наприкінці лютого в це ніхто не вірив. "Друга в світі армія" знатно облажалася, і тепер над ними насміхається весь світ.

Нагадаємо, що Олена Зеленська розповіла світовим колегам, чим займаються Українки під час війни: багато хто міг би взяти приклад

Раніше повідомлялося, що США нададуть українським військовим перші РСЗВ вже до кінця місяця: окупанти, стерегитесь

Також, військовий облік 2022: чи мобілізуватимуть жінок, і як відбувається ця процедура