Українцям розповів про чергову брехливу легенду пропагандистів, яку придумали для боротьби з неіснуючим злом. Що про це відомо.

Сюжет про те, що робити, "коли хочеться воювати з нацистами, але їх - нема" опублікували на сторінках порталу Детектор медіа в соціальних мережах.

Росіяни вирішили вигадати зло, з яким вони зібралися боротися, і яким будуть виправдовувати свій напад.

ССО АЗОВ
ССО АЗОВ

У своїх новинах і висловлюваннях росіяни регулярно говорять про те, що батальйон "Азов" є справжніми нацистами, і звичайно ж - це неправда.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Азов" з'явився в травні 2014 року, коли Україну потрібно було захищати від російської агресії в Донецькій і Луганській областях. Сформували його на базі міліції міста Бердянськ, і називали його "Азов'є", після чого назву скоротили.

Бійці з Азовсталі. Фото: Youtube
Бійці з Азовсталі. Фото: Youtube

Основою формування стали футбольні фанати, активісти "Автомайдану", а також учасники ультраправих рухів міста Харків. У листопаді 2014 року статус "Азова" змінився, і тепер це не добровольчий батальйон, а пол Національної гвардії.

Після цього починають виникати питання, до чого тут приплели пропагандисти нацизм. Спочатку їм не сподобався логотип, який учасники полку розшифровують як"Національна ідея". Одним із засновників є політик Андрій Білецький. Прямого відношення до цього підрозділу він не має останні 8 років, однак, непрофесійні медіа продовжують його приписувати до "Азову".

Полк Азов. Фото: Youtube
Полк Азов. Фото: Youtube

Російська пропаганда намагається демонізувати "Азов", і звинувачує їх у неправильному утриманні полонених, і деякі міжнародні ЗМІ повелися на цю брехню, і навіть почали блокувати їхні сторінки в соціальних мережах. Зараз світ починає розуміти свою помилку, і не знайшов жодних реальних доказів стосовно того, що "Азов" масово вербує ультраправих. Але, росіян абсолютно не цікавлять факти або дослідження, вони вірять тільки в те, що їм вигідно.

Нагадаємо, що рашисти замовили шашлик в Херсоні і отримали рахунок автоматною чергою

Раніше повідомлялося, що в Молдові знову почалися мітинги проти чинної влади: Кремль продовжує розгойдувати ситуацію

Також, смерть Путіна не зупинить війну в Україні - таролог ХОМУТОВСЬКА розставила всі крапки