Відомий режисер і продюсер родом з Києва Олександр Роднянський довгий час працював на території Росії. Зараз він вирішив розповісти, як працює російська пропаганда.

Новий пост був опублікований на сторінці чоловіка в соціальній мережі Instagram.

Багато років російська пропаганда обманювала мільйони громадян, і саме вона винна в тому, що Росія руху до катастрофи, яку вже не уникнути.

Олександр Роднянський. Фото: Instagram
Олександр Роднянський. Фото: Instagram

"Упевнений, що російські пропагандисти повторять шлях ведучих сумно знаменитого "Радіо тисячі пагорбів", який зіграв колосальну роль у розв'язуванні геноциду тутсі в Руанді. Саме там міжнародний трибунал вперше в історії визнав журналістів військовими злочинцями, що несуть відповідальність за масові вбивства. В історії це радіо залишилося як " радіо ненависті"- пише Олександр Роднянський.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Вони діють незграбно, але, на жаль це працює, і режисер задався питанням, чому саме.

У мережі часто витають фейкові новини про те, що якісь "болгари захоплюються політикою Путіна", або що "французи розкритикували промову Володимира Зеленського", і так далі. Це інформаційна війна, і опрацьована вона настільки, що люди продовжують в це вірити, але, на щастя, з кожним днем таких все менше.

"Так працює путінська пропаганда-вона пише не про факт (наприклад, про промову Зеленського на відкритті Каннського фестивалю і реакцію на неї світових ЗМІ і ньюсмейкерів), а про коментарі анонімів під статтями про ці події. На підставі коментарів анонімів російські державні агентства створюють новини, які видають російській аудиторії з "переможними" заголовками. Ні, мовляв, ніякої підтримки України, немає, мовляв, ніякої ізоляції Росії, " болгари» захоплюються Путіним…" - продовжив чоловік.

путін, фото: скріншот з відео
путін, фото: скріншот з відео

При цьому, найчастіше ці коментарі пишуть самі автори новин. Також, пропаганда хоче боротися не з Україною та її громадянами, а з усім західним світом. Це тішить імперіаліста і його самолюбство, тим самим піднімає ставки.

І дурневі має бути ясно, що росіян всі ці роки обманюють, і продовжують це робити. Саме тому режисер Олександр Роднянський закликав не вірити у все це.

Пропагандисти, фото: скріншот з відео
Пропагандисти, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що США нададуть українським військовим перші РСЗВ вже до кінця місяця: окупанти, стерегитесь

Раніше повідомлялося, що російський окупант розраховував на медалі за вбивство українців, але його розчарували - дно пробито

Також, Українець здав кров для військових понад 100 разів, тепер мріє поділитися бойовим досвідом з молодшими побратимами