Україна багатогранна та має безліч діалектів та народностей. Східні області розмовляють з росіянізмами, а західні регіони — з діалектами тих країн, з якими межують.

Однак багатогранність це є родзинка українців, а перлини діалектів зачаровують та збагачують мову, роблячи її живою. Українці оприлюднили відео розмови закарпатців, які розмовляють на діалекті, який мало хто розуміє.

Боєць ЗСУ з рацією. Фото: скриншот Telegram
Боєць ЗСУ з рацією. Фото: скриншот Telegram

У коментарі до відео пишуть, що закарпатці так розмовляють, що й шифрувальника не треба:

Коли бійці із Закарпаття спілкуються між собою, в них є виключне право користуватися будь-яким видом зв'язку, відкритим і не шифрованим.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Боєць ЗСУ з рацією. Фото: скриншот Telegram
Боєць ЗСУ з рацією. Фото: скриншот Telegram

З усієї розмови можна зрозуміти хіба що декілька слів, зрозуміло, що боєць запитує побратима, чи він щось видить. А той відповдає, що ніби нічого немає.

В інших країнах також існують діалекти та говірки. В іспаномовній частині світу є навіть такі відмінності в значеннях слів, що в одній країні вважається нормою, та навіть компліментом, в інший країні вважається лайкою.

Одним словом, хоч і говірка закарпатців досить незвична та забавна, це не заважає їм знищувати москалів та берегти кордони нашої країни.

Нагадаємо, раніше ми писали, що втік з полону сам, та допоміг іншим: історія воїна ЗСУ, гідна гостросюжетної стрічки

Як повідомляв портал "Знай.ua", українець здав кров для військових понад 100 разів, тепер мріє поділитися бойовим досвідом з молодшими побратимами.

Також "Знай.ua" писав, що Михайло Подоляк в черговий раз дорікнув Заходу в порожніх обіцянках.