В Україні триває повномасштабна війна, однак, про те, що буде з країною після війни, потрібно думати вже зараз. Експерти розповідають, що у нас є всі шанси стати надпотужною державою.

Про це розповідається в спеціальному сюжеті на телеканалі ICTV.

Через майже чотири місяці повномасштабної війни, Україну вже називають однією з найбільш боєздатних країн Європи. На сьогоднішній день все залежить від партнерів, так як з озброєнням все ще дуже погано. Після закінчення війни, з таким сусідом як Росія, ми зобов'язані зробити все для того, щоб зуміти захистити себе самостійно, як Ізраїль.

"Можливо ми певною мірою будемо повторювати долю Ізраїлю. Мені дуже подобається фраза Голди Меїр, яка говорила: «ми хочемо жити, а наші сусіди хочуть нас убити. Це залишає мало простору для компромісів" - розповідає директор Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Ми повинні дійти до такої міри захищеності, яка дозволить нам не залежати від інших країн, і ми зможемо більше не просити чи на колінах нове озброєння, щоб подолати окупантів.

Військова техніка, фото: скріншот з відео
Військова техніка, фото: скріншот з відео

Це питання в принципі виживання України, і її економіки. Без оборони і спокою в державі нас ще довго будуть обходити стороною інвестори.

Військова техніка, фото: скріншот з відео
Військова техніка, фото: скріншот з відео

"Якщо ми самі не забезпечимо свою безпеку, і швидше за все ми не зможемо отримати великих інвестицій, ми не зможемо створити робочі місця, і створити високоякісне життя для українців" - розповів співзасновник Українського інституту майбутнього.

Військова техніка, фото: скріншот з відео
Військова техніка, фото: скріншот з відео

Ця війна показала, що зовнішні партнери це добре, але потрібно відстоювати свої інтереси.

Нагадаємо, що Віталій Кім розповів, як звільнятимуть Херсонщину

Раніше повідомлялося, що у Путіна хапаються за останній шанс резервних батальйонів, але це не допоможе окупанту

Також, в окупованих українських містах час від часу загарбники влаштовують розбірки