Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі розповів про свої спроби зупинити війну, проте був проігнорований російським диктатором. путін двічі не захотів розмовляти.

Про це пише Il Messaggero.

Журналістам політик розповів, що хотів особисто поговорити з агресором, однак, той для себе все вирішив. Колись вони були з президентом вкрай хорошими друзями, проте, останнім часом про нього нічого не чути.

путін і Берлусконі, фото: вільне джерело
путін і Берлусконі, фото: вільне джерело

"Я зробив два телефонні дзвінки на початку цієї війни і не отримав жодної відповіді. Тому після цього я утримався від подальших спроб", — сказав колишній глава уряду Італії.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Сільвіо Берлусконі і путін завжди тепло відгукувалися один про одного, і їх пов'язували дружні стосунки. Після того, як італієць покинув свій пост в 2011 році, вони продовжили спілкуватися, і бачитися, судячи з усього.

путін. Фото: скриншот Youtube
путін. Фото: скриншот Youtube

Востаннє, виходячи зі стенограм, вони розмовляли по телефону ще в 2021 році, коли Сільвіо Берлусконі святкував день народження. Путін також вітав Берлусконі з Новим роком і Різдвом в грудні 2021-го, нарівні з діючими і колишніми главами інших держав.

До слова, колишній прем'єр-міністр Італії вперше висловився про війну Росії проти України лише на початку квітня, через більше місяця. Тоді він заявив, що вкрай розчарований поведінкою російського диктатора, адже той здавався йому людиною здорового глузду. Допомогли б слова товариша зупинити війну-вже ніхто ніколи не дізнається.

Сільвіо Берлусконі, фото - El Alvearense
Сільвіо Берлусконі, фото - El Alvearense

Нагадаємо, що повномасштабна війна в Україні почалася 24 лютого. Відтоді життя українців змінилося назавжди. Більше 12 мільйонів людей були змушені втекти зі своїх будинків у безпечніше місце.

Нагадаємо, що жінка, яка в соцмережах агресивно просувала "русский мир", стала агенткою кремля: "перемога" тепер їй буде снитися у в'язниці мінімум 15 років

Раніше повідомлялося, що в ЗСУ відповіли на найпоширеніші питання про мобілізацію: чи є привід для переживань

Також, 15-річний українець врятував Київ від окупації, навів артилерію ЗСУ на колону російських загарбників