Стало відомо про те, що російські окупанти почали штурм "Азовсталі" в Маріуполі. З усіх районів видно стовпи диму, і загарбники намагаються прорватися на територію заводу.

Про це заявив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі. Крім того, цю ж інформацію підтвердив і заступник командира полку "Азов".

"Прямо зараз пробують прорватися на територію заводу. Інформацію підтверджує заступник командира полку"Азов". Більше деталей поки немає", - зазначив Цаплієнко.

Маріуполь, фото: Telegram
Маріуполь, фото: Telegram

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Кілька годин перед початком штурму окупантська Авіація невпинно бомбила територію заводу "Азовсталь", через що виникла масштабна пожежа, і стовп диму видно по всьому місту.

Маріуполь, "Азовсталь". Фото: Знай.uа
Маріуполь, "Азовсталь". Фото: Знай.uа

Почати штурм вони вирішили через кілька днів після того, як почали евакуювати цивільне населення, що кілька місяців ховалося на території підприємства.

Маріупольці. Азовсталь. Фото: YouTube
Маріупольці. Азовсталь. Фото: YouTube

За словами міського голови Маріуполя Вадима Бойченка, вдалося з" Азовсталі " евакуювати понад 100 осіб. Чим зараз закінчиться штурм, і чи вийде окупантам захопити завод-дізнаємося зовсім скоро, при цьому ЗСУ не готові здаватися, і будуть боротися за кожен метр української землі.

Руйнування в Маріуполі, фото - Українська правда
Руйнування в Маріуполі, фото - Українська правда

На заводі "Азовсталь" досі ховаються цивільні люди та українські захисники. Близько 600 осіб важко поранені і потребують медичної допомоги. За різними оцінками там ще залишається від полутори до двох тисяч мирних людей, які просто хочуть свободи і спокійного життя.

Штурм Азовсталі, фото: скріншот
Штурм Азовсталі, фото: скріншот

Нагадаємо, що Путін може "приєднати" Донбас до Росії вже в середині травня-CNN

Раніше повідомлялося, що війни є лише два варіанти, обидва не на руку Путіну-начальник ГУР Буданов

Також, Естонія може "розморозити" територіальний конфлікт з Росією: країни відкликали підписи з мирного договору