У жовтні очікується постачання Україні німецької системи ППО

Про це розповів посол України у Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю НВ.

Ракета. Фото : скрин відео

За його інформацією, виробництво системи для України завершиться наприкінці літа, потім пройде навчання, а постачання IRIS-T відбудеться у жовтні.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Система IRIS-T - єдине, за що я подякував і канцлеру, і уряду за останні місяці. Ця система найкрутіша у світі. Її можна порівняти з американським Patriot. Це німецький продукт. Прорив у тому, що це перша зброя не старого зразка, а найновішого", - сказав він

Про намір передати таку систему повідомив Канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Варто зазначити, що IRIS-T (Infra Red Imaging System Tail / Thrust Vector-Controlled) – ракета класу повітря-повітря малої дальності. Оснащена охолоджуваною інфрачервоною головкою самонаведення.

Розробкою займалися фахівці з 6 країни під керівництвом Німеччини. На думку фахівців, за конструкцією та компонуванням IRIS-T дуже близька до японської Тип 04 AAM-5.

Також він зауважив, що через 3-4 роки така система зможе захистити інші міста та стратегічні об'єкти.

Нагадаємо, що російські окупанти планували роздати українцям: "наполеонівські" плани курам на сміх.

До слова, бійці ЗСУ розповіли про великий "улов": на фронті ліквідували командира російських окупантів.

Раніше ми писали, про Азербайджан, Білорусь, Вірменія: що пишуть про війну в Україні ЗМІ союзників росії.