Російські окупанти планували в разі захоплення Київської області роздати українцям паспорти СРСР. Про ці плани Кремля дізналася військова контррозвідка СБУ і надала фотодокази.

Після проведення так званого "референдуму", у разі захоплення Київщини, окупанти планували взяти на облік усіх мешканців та обміняти їхні паспорти на документи зразка СРСР.

Російські окупанти, фото: скріншот з відео
Російські окупанти, фото: скріншот з відео

"У разі захоплення Київської області російські окупанти планували створити тут окупаційну адміністрацію і організувати псевдореферендум для проголошення місцевої Республіки. Всіх жителів хотіли взяти на облік і в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР – принаймні, на перший час до видачі документів РФ", - розповіли в СБУ.

Паспорти СРСР. Фото: facebook.com/SecurSerUkraine
Паспорти СРСР. Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

В СБУ надали фото підготовлених паспортів, схрон з якими був виявлений в покинутому будинку недалеко від міста Макарів на Київщині.

"Примітно, що ці бланки були саме українського зразка – від імені БРСР. Тобто всі написи на них виконані не тільки російською, а й українською мовою", - додали в СБУ і зазначили, що такі зразки не вироблялися в Україні з 1990 року.

Раніше Знай повідомляв, росіян на війну звозять в Україну, як безправну худобу - влаштовувалися охоронцями на нафтові вишки.

Також ми писали, десантники заспокоїли українців виглядом знищеної техніки окупантів - працюють професіонали.

Крім того, наш портал інформував, окупанти ошелешені поведінкою полонених ЗСУ: "Таке відчуття, ніби не він у нас, а ми у нього".