Стали відомі нові подробиці стосовно того, чим озброєна "друга в світі армія". Використовують у мінуванні Херсонської області боєприпаси 70-річної давності.

Про це стало відомо завдяки новим данним від Головного управління розвідки Міністерства оборони України в соціальних мережах.

Справа в тому, що в результаті вдалого контрнаступу Збройних сил України, російські окупанти втратили частину територій в Херсонській області. При цьому, що немало важливо і гріє душу, вони втратили колосальну кількість живої сили і техніки.

При цьому, щоб якось зупинити українських військових, російські загарбники почали споруджувати швидко лінії оборони, а також мінувати території.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Нещодавно на окуповану Херсонщину прибула колона російських військових вантажівок з радянськими мінами, виготовленими в 50-х роках минулого століття. Боєприпаси зберігалися на складах в Ростовській області і були підготовлені для знищення. Привласнивши кошти на утилізацію, російське командування передало небезпечний вантаж в передові підрозділи загарбників для мінування оборонних позицій" - йдеться в повідомленні під постом.

Окупанти. Фото: Youtube
Окупанти. Фото: Youtube

При спробі встановити мінні споруди, на старих боєприпасах вже підірвалося кілька окупантів. Хотіли перехитрити ЗСУ, але самі виявилися дурними.

З військовою поліцією і офіцерами ФСБ, які працювали на місці підриву, що це буде кваліфіковано як нещасний випадок. Відповідно, їхні родичі не отримають жодних виплат, і будуть до останнього звинувачувати у всьому українців через пропаганду.

Російські окупанти, фото: скріншот з відео
Російські окупанти, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що у ЗСУ відповіли на найпоширеніші запитання про мобілізацію: чи є привід для переживань

Раніше повідомлялося, що пес Патрон показав страшних "метеликів" і де їх залишають окупанти

Також, російські окупанти почали погрожувати військовим ЗСУ по телефону: яким повідомленням не можна ніколи вірити