Досвідчений та загартований в боях командир гаубиці Д-30 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України розповідає про знищення російських окупантів.

Захисник розповів, якими якостями та навичками має володіти молодий артилерист-десантник. Про це повідомляють у групі на Facebook. Командир гаубиці показав зброю, якою керує він та ще чотири десантники. Шостим є водій.

Робота гаубиці. ЗСУ. Фото: Facebook
Робота гаубиці. ЗСУ. Фото: Facebook

Гаубиця посилає "привіт" російським окупантам з відстані 15 км 300 м, це якщо звичайний снаряд, та 22 км, якщо кумулятивний снаряд. За півтори хвилини гаубиця перетворюється з мирного агрегата у бойову машину. Нищити загарбників можна як з відкритих, так і закритих вогневих позицій.

"З відкритих вогневих позицій ми працюємо методом стрибка. Тобто є ціль, вискочили, відпрацювали, знищили противника, зібралися та поїхали в укриття. Останній раз працювали з відкритих вогневих позицій, з 23 снарядів знищили три БТРи, та особистий склад ворога".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Командир гаубиці. ЗСУ. Фото: Facebook
Командир гаубиці. ЗСУ. Фото: Facebook

Також командир розповів, що коли з ними разом йде піхота в наступ, то вони стріляють попереду, щоб прикрити піхоту.

Щоб разом з нами стояти та нищити окупантів, потрібно перш за все фізичну силу, розум, і бажання, прагнення захищати свій народ, народ України, свої домівки, своїх близьких, своїх рідних, сказав командир.

Нагадаємо, раніше ми писали, що світові лідери закликають Туреччину вибрати правильну сторону, не можна грати за двох одночасно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські окупанти продовжують спускати гроші на вітер, кілька мільярдів на пропаганду.

Також "Знай.ua" писав, що російські спецслужби оголосили "полювання" на автора книг "Метро" Дмитра Глуховського.