Стало відомо про те, що в Європейському Союзі знову незадоволений Туреччиною. Закликають зайняти більш жорстку позицію стосовно війни в Україні, яка б відповідала політиці Брюсселя.

Про це заявив член Європейської комісії з питань розширення і політики добросусідства Олівер Вархелі.

Зокрема, він зазначив, що Туреччина за три з половиною місяці війни так і не ввела санкції проти Росії, і ніби як не збирається цього робити. Але, при цьому він політик похвалив під час свого виступу в Європарламенті Туреччину за позитивну участь в переговорному процесі між Україною і Росією, хоч все і знову встало на паузу.

Олівер Вархелі, фото: вільне джерело
Олівер Вархелі, фото: вільне джерело

"Ми вітаємо конструктивну роль Туреччини в деескалації конфлікту. У той же час ми продовжуємо закликати Туреччину зайняти більш рішучу позицію, яка більше відповідала б позиції ЄС. Ми закликаємо Туреччину до більшої пильності, коли мова йде про запобігання обходу санкцій проти Росії", – сказав Вархелі.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Президент Туреччини, фото: скріншот з відео
Президент Туреччини, фото: скріншот з відео

Така заява з'явилася не просто так, адже, деякий час тому турецький глава МЗС Мевлют Чавушоглу в черговий раз зазначив, що їхня країна не підтримує захід у питанні санкцій, які були введені проти Росії, і приєднуватися до них не збираються.

До слова, 6 червня в Туреччині відбулися переговори з Росією, де вони домовилися про розблокування Чорного моря для того, щоб експортувати зерно. Українську сторону на цю зустріч ніхто не запросив.

Переговори в Туреччині
Переговори в Туреччині

На чиєму боці в підсумку Туреччина-сказати досить складно, адже складається враження, що вони хочуть всидіти відразу на двох стільцях.

Євросоюз продовжив антиросійські санкції
Євросоюз продовжив антиросійські санкції

Нагадаємо, що Руслан став легендою Бучі після перемоги над окупантами: врятував безліч життів, і вже розмірковує про плани після перемоги

Раніше повідомлялося, що українкам розповіли, за яких умов може початися обов'язкова мобілізація жінок

Також, США дали відсіч нахабному шантажу російської влада може і не сподіватися