Герой України, командувач ОТУ "Північ" бригадний генерал Дмитро Красильников розповів про необхідність постачання нам важкого летального озброєння.

На глибоке переконання генерала Красильникова, важка летальна зброя допоможе врятувати тих, хто захищає Україну, Європу і весь світ. А перемога буде ближче. Відео оприлюднив радник міністра МВС Антон Геращенко.

Важке озброєння рф. Фото: Telegram
Важке озброєння рф. Фото: Telegram

"Дуже важко постійно перебувати під обстрілом. Дуже важко. Багато військовослужбовців, які мають супермотивацію до дій, обличчя в обличчя з противником, або можуть танк підбити гранатометом, але після двох-трьох днів, перебуваючи під обстрілом артилерії, він повністю втрачає волю до життя, волю до перемоги, волю до служби, віру в Збройні сили, віру в країну тощо", - зазначив генерал.

За словами генерала Красильникова, застосування артилерії є настільки масованим та масштабним, бувало що на українські позиції вистрілювали до 2000 - 4000 снарядів за пів дня. На жаль, вибивався особовий склад, тому вкрай важливо мати самохідні установки та артилерія далекої дальності.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Обстріл рф українських позицій. Фото: Telegram
Обстріл рф українських позицій. Фото: Telegram

Якщо її не отримати, знову будуть втрати піхоти, і завдання поставлене штабом - не виконає. Тому, для зупинення агресора, який на переконання військового не зупиниться після того, як проковтне Україну, він не зупиниться на цьому.

"Потрібно не дати цього зробити. Щоб змінити ситуацію, потрібно дати потужну зброю для ефективного його знищення. Потрібнібаражуючі боєприпаси, які працюють проти броньованої техніки, потрібна керована зброя, або потрібні якісь керовані боєприпаси для тих самих гаубиць, які нам дадуть від країн-партнерів.

Снаряд.  Фото: Telegram
Снаряд. Фото: Telegram

Ці засоби повинні бути у нас. Якщо вони у нас будуть, то перемога буде ближчою.

Нагадаємо, раніше ми писали, що родина повернулася в рідне село під Києвом після окупації, але на місці залишилися лише руїни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олена Зеленська знову висловилася про війну в Україні та закликала не звикати до війни Росії проти України.

Також "Знай.ua" писав, що снаряди окупантів "прилітають" навіть на найвіддаленіші лінії фронту.