Поранений морпіх, якого вдалося евакуювати з Азовсталі, розповів, через що йому довелося пройти

Про це пише видання "Настоящее время".

Азовсталь. Фото: Telegram
Азовсталь. Фото: Telegram

Як розповів військовослужбовець, бої були важкі. Українські захисники опинились в оточенні, а допомогу їм доставити було неможливо. На них сипались тисячі снарядів, своєю чергою українським військовим приходилось економити боєприпаси.

"По нам працювали і літаки, і гелікоптери, і все, що могло", - сказав він.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як розповів морпіх, перебігаючи через дорогу, він раптово відчув різкий біль у правій руці, і в лівій теж. Його перенесли в госпіталь у підвалі. На всіх, хто там перебував, а це 200 осіб був один хірург, помічник та чотири медсестри. Йому довелося ампутувати дві руки. А пізніше важкопораненого бійця вдалося гелікоптером вивезти з Азовсталі в лікарню міста Дніпро.

Зараз він пішов на поправку, йому обіцяють встановити протези, які на 80% зможуть замінити руки. А поки він замість рук використовує ноги.

"Я скоро буду автомати збирати-розбирати ногами", - шуткує він

Поруч з ним його мама, якій поки не віриться, вона все чекає, щоб син обійняв її. А також морпіх у лікарні встиг одружитися, уривок цієї урочистої події теж попав на відео.

Нагадаємо, "На що ти готовий заради своєї країни": журналісти порівняли відповіді українців і росіян.

До слова, Поки окупанти хвалилися своєю міццю, ЗСУ вирахували позицію і утилізували все разом.

До слова, українські військові відмовляються переходити на бік окупантів, залишаються вірними до кінця: а ось у поліції великі проблеми