Воїн Збройних сил України, американець Роберт Вуртман розповів про те, як його життя привело до боротьби проти росіян. Вважає, що українців ніхто не зможе подолати.

Про це стало відомо завдяки новому інтерв'ю чоловіка для порталу АрмiяInform.

Роберту 26 років, і він американець мексиканського походження. Після завершення служби в армії США, відразу ж вирішив відправитися в Україну, щоб боротися з російськими окупантами.

Роберт Вуртман, фото: АрмияInform
Роберт Вуртман, фото: АрмияInform

У 2019 році він підписав контракт з ЗСУ, і почалося. До цього мав досвід військової служби в морській піхоті США, а також був в Японії і Південній Кореї.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Я люблю історію, і мене завжди приваблювала боротьба козаків за свою свободу. Звичайно, це не зовсім коректне порівняння, але я завжди проводив паралель з боротьбою мексиканського народу кілька століть тому. Кожна нація має право вільно жити. Тому я знайшов контакт Латиноса, який вже був з вашими захисниками. І ось я тут разом з вами" - розповідає Роберт Вуртман.

Роберт Вуртман, фото: АрмияInform
Роберт Вуртман, фото: АрмияInform

Побратими зустріли його добре, почали допомагати у всіх питаннях. Завжди намагаються нагодувати, а також навчають української мови. Вони як справжня сім'я.

Мова йому дається вкрай складно, але обіцяє, що продовжить в майбутньому вчити. Зараз, коли почалося повномасштабне вторгнення, все змінилося на службі, але він був готовий до цього. Бажання українців захищати свої землі - не зрівняється ні з чим.

Роберт Вуртман, фото: АрмияInform
Роберт Вуртман, фото: АрмияInform

У Каліфорнії його чекають рідні.

"Звичайно, хвилюються, але вони прийняли мій вибір, розуміють, що я буду до перемоги України в цій війні. Також у мене вже є дівчина, Українка. Вона бойовий медик в одному з підрозділів, що бере участь у звільненні Харківщини. Хвилюємося один за одного. Мені за що воювати, за ідеали свободи, за побратимів і майбутнє", - додає Роберт.

Нагадаємо, що мобілізовані бойовики з " ДНР " скаржаться на погане ставлення росіян до них

Раніше повідомлялося, що дружок Путіна порівняв ЗСУ з фашистським вермахтом: пропаганда не залишила нічого від мозку

Також, безкоштовне розмитнення закінчується?Уряд пропонує повернути митні збори і ПДВ на ввезення авто з-за кордону