Німеччина продовжує втрачати обличчя. Замість сучасних моделей БМП Marder ФРН планує надати Україні машини, продані Греції майже 30 років тому.

За даними ЗМІ, з Греції в Україну будуть доставлені БМП із запасів Національної народної армії НДР, а Афіни натомість отримають "стільки ж" сучасних Marder.

БМП Marder.Фото: YouTube
БМП Marder.Фото: YouTube

Олаф Шольц заявив, що відбудеться обмін, у рамках якого влада ФРН повинна передати Греції 50 німецьких бронетранспортерів Marder, а Греція швидко постачає в Україну бронемашини радянського виробництва.

"З Німеччини вивозяться Marder, що все ще функціонують, щоб вони більше не були доступні для України",

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

- зазначають у ЗМІ.

БМП Marder. Фото: Youtube
БМП Marder. Фото: Youtube

Це бойові машини піхоти зі складів, які Німеччина продала Греції на початку 1990-х років за ціною 50 000 німецьких марок (близько 25 000 євро) кожна. БМП віком від 50 до 58 років.

На початку квітня Німеччина вже також схвалила постачання Києву 58 бронетранспортерів БМП-1 Чехії. Також був опублікований ще один круговий обмін: уряди Німеччини та Чехії домовилися, що Німеччина поставить 15 танків Leopard 2A4 із промислових запасів до Чехії, а потім ще до 50 Leopard 2A7 до Чехії, а Чехія поставила в Україну радянські танки Т-72, БМП-1 і гаубиці "Дана".

Нагадаємо, раніше ми писали, що в рашистських танках башта відлітає в "космос" після вибуху - навіть не приховують цього.

Як повідомляв портал "Знай.ua", посля побаченого в Ірпіні та Бучі президент Словаччини не змогла стримати емоції.

Також "Знай.ua" писав, що бійці ЗСУ порадили окупантам "дивитися краще під ноги".