Повномасштабна війна в Україні підходить до 100-денної позначки - більше трьох місяців воїни ЗСУ стирають з лиця землі російських окупантів і число їх смертей, за мінімальними даними, становить понад 30 тисяч осіб.

Їх більше ніколи не побачать рідні матері, дружини, діти, друзі та інші родичі. Точніше - можуть, але лише в труні... якщо рашистська сторона спромогеться забрати тіла загиблих солдатів. Але зараз не про це-один користувач в TikTok вирішив розібрати, чому ж у російських танків так часто відриває вежу високо вгору. Один з таких кадрів демонстрували на китайському телебаченні.

Результат війни, ростехніка. Фото: Twitter
Результат війни, ростехніка. Фото: Twitter

- Я все думав, що це за зброя така, яка відриває танкам вежу. Тим більше, що Javelin атакує зверху і повинен притискати вежу, а не відривати її. І в інших танків, крім як у російських я такого ніколи не бачив. Виявилося, що вся справа в конструктивних особливостях. Це з серії про західні цінності і російські.

Війна в Україні. Фото: скрін youtube
Війна в Україні. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Справа в тому, що російські проектувальники скористалися дуже "крутим" конструктивним рішенням при створенні танків Т-72 - автоматична заряджання. Снаряди розташовані в каруселі по колу, під екіпажем. Це робить танк легшим. Але в такому випадку вибух відбувається прямо під російськими солдатами.

@evgen_sedoy

Почему у танков РФ отлетают башни?#т72 #танки #standwithukraine🇺🇦 #свободуроссии #украина🇺🇦

♬ оригинальный звук - sedoy

Нагадаємо, бійці Росгвардії з Краснодара відмовляються повторно їхати на війну в Україну: керівництво і тут кинуло

Як повідомляв "Знай.ua", український артилерійський парк поповнився новими САУ від американців: які особливості у M109A6 Paladin

Знай.ua писав, ВСУ розгромили численний підрозділ "вагнерівців", і росіяни почали боятися ще сильніше: "Безпонтові залишилися"