Президентка Угорщини Каталін Новак звернулася до глядачів Другого міжнародного благодійного телемарафону Save Ukraine – StopWar, який відбувся напередодні 29 травня.

Угорщина рішуче засуджує російську агресію проти України та вимагає розслідувати скоєні воєнні злочини під час широкомасштабного вторгнення рф. Про це повідомила Президентка Угорщини Каталін Новак на благодійному телемарафоні Save Ukraine.

Каталін Новак. Фото: Youtube
Каталін Новак. Фото: Youtube

"Угорщина однозначно засуджує російську агресію та збройне вторгнення в Україну. Ми вимагаємо розслідування всіх воєнних злочинів і покарання тих, хто вчинив ці варварські вчинки проти людства"
, – сказала Новак.

Вона зазначила, що її країна продовжуватиме виконувати взяті на себе зобов’язання щодо надання притулку для понад 700 тисяч біженців з України.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

У той же час прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан намагається виторгувати для Угорщини нові привілеї у разі погодження ембарго на російську нафту. Він заявив, що у разі якщо з-під його дії буде виключено трубопроводи і якщо Будапешт матиме гарантію отримання цієї нафти навіть у разі "нещасного випадку" на трубопроводі, лише тоді підтримає ембарго.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, у Міноборони розповіли, що російське командування задіяло всі сили та здійснює спроби оточити наші війська на Донеччині та Луганщині.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Європі незабаром можуть побачити спалену техніку російських окупантів, Україна збирається організувати виставку, як зараз проходить в центрі Києва.

Також "Знай.ua" писав, що терорист Гіркін розповів страшну історію про "кровожерливих ненаситних бандерівців", які будуть захоплювати територію рф.