Речник Міноборони Олександр Мотузяника повідомив про стан на передовій. На брифінгу 30 травня речник повідомив де ведуться найважчі бої.

Російське командування задіяло всі сили та здійснює спроби оточити наші війська на Донеччині та Луганщині, — заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

Речник Міноборони Мотузяник. Фото: Facebook
Речник Міноборони Мотузяник. Фото: Facebook

За його словами, найважча ситуація зараз спостерігається на Сєвєродонецькому, Бахмутському та Курахівському напрямках. Російські війська не припиняють наступати на Сході, вони прагнуть встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей, вважаючи це суттєвою перемогою.

За припущенням військового командування ЗСУ, окупанти хочуть забезпечити стабільний сухопутний коридор з Ростовської області до окупованого Криму та заблокувати морські комунікації України.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Розбитий танк окупантів. Фото: Facebook
Розбитий танк окупантів. Фото: Facebook

Відомо, що командування рф задіяло всі сили і намагається оточити українські війська на Донеччині та Луганщині.

"Бої досягли максимальної інтенсивності, російські війська ведуть вогонь уздовж усієї лінії зіткнення та намагаються бити артилерією вглибину оборони ЗСУ", - підсумував речник Мотузяник.

Обстріляні окопи. Фото: Facebook
Обстріляні окопи. Фото: Facebook

Нагадаємо, раніше ми писали, що Анджей Дуда розповів про готовність стати гарантом безпеки для України.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Польща підставляє міцне плече, не зупиняється, та передає Україні сучасну зброю великої дальності, потужнішу та натівського калібру.

Також "Знай.ua" писав, що військовий Сергій навчає українців військової справі, все більше людей в Україні зацікавлені вміти боронити землю від окупантів та виживати у складних умовах.