Стало відомо про те, що чоловікам знову можна буде виїжджати за кордон, однак, цей виїзд "буде платним" на час війни.

Про це радник глави МВС написав у своєму Telegram-каналі.

Віктор Андрусів вніс пропозицію, щоб чоловіків знову випускали за кордон, однак, не просто так, а за грошовий внесок.

Віктор Андрусів
Віктор Андрусів

Всі розуміють, що війна затягнеться, і відповідно, будуть продовжувати воєнний стан. У зв'язку з цим чоловіки призовного віку ще довго не зможуть покинути батьківщину, але, в МВС знайшли вихід із ситуації.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Віктор Андрусів, фото: скріншот
Віктор Андрусів, фото: скріншот

Йдеться про страховий внесок, які чоловіки будуть зобов'язані платити для того, щоб виїхати за кордон під час воєнного стану.

Перетин кордону. Фото: скрін youtube
Перетин кордону. Фото: скрін youtube

"Щодо виїзду чоловіків за кордон. Так, на жаль, війна на довго. І нам потрібно буде мобілізувати не одну сотню тисяч солдатів. Але питання виїзду-це не заборонити або дозволити. Це питання як їхати. Я пропоную внести страховий внесок, наприклад, 3-5 тисяч доларів і вільний виїзд для того, хто його вніс. У будь-якому випадку тотальна заборона шкодить нам ще більше", - йдеться в повідомленні.

Заборона на виїзд сьогодні створює величезну кількість проблем, тому, потрібно його якось змінити.

Черги на кордоні з Молдовою. Фото: Telegram
Черги на кордоні з Молдовою. Фото: Telegram

Це б змогло допомогти нашій економіці, і чоловіки б на певний термін їздили б на роботу, або ж вирішувати необхідні питання.

Цю схему потрібно опрацювати до дрібниць, щоб вона не викликала ще більше проблем, так як в прикордонних областях процвітає бізнес з нелегального перетину кордону.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Якщо чоловік не повертається в зазначений термін, то внесок перейде на користь держави. Якщо ж ні, то повертається назад.

Нагадаємо, що в США поговорили з офіційним Києвом про обмеження на використання зброї: бояться провокацій росіян

Раніше повідомлялося, що українські котики за допомогою ПТРК Javelin відмінно підсмажили ворожий танк-дивитися можна вічно

Також, російські окупанти проговорилися про спробу вбивства співробітника Запорізької АЕС