У Київській ОВА розповіли, чи буде російська армія знову наступати на українську столицю. Небезпека залишається, проте приводів для занепокоєння немає.

Про це повідомив глава Київської обласної Військової адміністрації Микола Жирнов.

Останнім часом по мережі все частіше з'являється інформація стосовно того, що росіяни знову готуються наступати на Київ. Однак, при цьому, ознак формування військ у прикордонних областях немає.

"Поки, якщо дивитися на Брянську і Курську області, то фактичних ознак формування військ ми не спостерігаємо. Однак знаємо, що Російська Федерація може також використовувати і території Білорусі", — розповідає Жирнов.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Для Кремля Київ завжди стоятиме в пріоритеті. Вони мріють про те, щоб захопити місто, однак, на щастя, цього ніколи не станеться. Небезпека повторного настання залишається, і вона буде завжди. Але, є кілька нюансів.

Микола Жирнов, фото: вільне джерело
Микола Жирнов, фото: вільне джерело

Наприклад, росіянам потрібно створити велике угруповання військ, а для такої підготовки потрібно багато часу, і в сьогоднішній реаліях для них це практично неможливо.

"Ми щодня стежимо за діями противника. Загроза існує і буде існувати поки ми не переможемо, проте Київ готується дати належну відсіч ворогові!" - повідомив Жирнов.

Буча, фото: скріншот з відео
Буча, фото: скріншот з відео

Єдине про що зараз потрібно переживати жителям столиці та області - ракетні обстріли.

Керівник штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан, при цьому призвав Київ, Суми, Чернігів, а також Харків підготувати посилену оборону, так як росіяни можуть знову атакувати північні кордони. Щоб цього не допустити, і не повторити помилки 24 лютого, потрібно бути готовими.

Геннадій Корбан, фото: скріншот
Геннадій Корбан, фото: скріншот

"Київ, Суми, Чернігів, Харків — необхідно терміново будувати глибоку ешелоновану оборону! Мінуйте північні кордони! Відкиньте інтрижки і не втрачайте даремно час, хлопці!",- звернувся він.

Нагадаємо, що Анджей Дуда розповів про готовність стати гарантом безпеки для України

Раніше повідомлялося, що жителі Лиману пообіцяли повернутися і залишили красномовне повідомлення для окупантів

Також, російський окупант розповів, як полон в Україні врятував йому життя: дивом вдалося повернутися додому