Росія вже почала наступ на Донбас, багато сил кинуто саме в цьому напрямку, на думку Олексія Арестовича, почався перший етап.

Радник глави ОП, воєнний аналітик, Олексій Арестович, повідомив, що очікується прибуття підкріплення для другого етапу — це 10 БТГ (батальйонно-тактичних груп), які приїжджають з Далекого Сходу, 5-а армія, і ті, кого вивели з півночі у нас – від Києва, Чернігова і Сум. На думку політолога, з півночі наступ йде, але з півдня не виходить.

За словами Арестовича, головне завдання та нові цілі це взяття Донбасу. Виходить, що рф перекидає величезну кількість людей саме туди. Імовірно, політичне керівництво ставить завдання досить жорстко.

Путін почав кампанію за дев'ятьма операційними напрямками - Київ, Чернігів, Суми, Харків, Луганська і Донецька області, Маріуполь, Херсон, Мелітополь, Запоріжжя. Зараз вона йде тільки по двох.

Зона ООС, Маріуполь і трохи в бік Запоріжжя та Херсона. Зазначимо, що на шести напрямках вони зазнали поразки. У них немає наступальних сил та банально - людей. Щоб поповнити ряди вони намагаються провести часткову мобілізацію та скликати резервістів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Проте все це просувається досить погано.

"У них командир танкового полку, якому поставили завдання підняти техніку, подивився, що з 30 танків заводиться один, і в підсумку застрелився", - зазначив Арестович.

За підрахунками Арестовича, рф наразі спустошена, армії усередини країни немає. З 120 батальойнів, які вони задіяли близько 20 знищені повністю. 40 - не готові йти у бій, тобто понад 60% свого війська рф втратила, тому є всі сподівання на успішне завершення цієї війни.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський не скоро зустрінеться з путіним, що кажуть зірки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Вікторія Булітко з "Дизель шоу" вклала в труну Лукашенка, путін не забарився.

Також "Знай.ua" писав, що Нацгвардійка Марія поза службою шиє прапори України.