Міністерство фінансів тепер просить Федеральний адміністративний суд Швейцарії схвалити конфіскацію активів, щоб їх можна було повернути Україні, повідомили в уряді.

Після повалення Януковича кабінет міністрів Швейцарії розпорядився заморозити в Швейцарії всі активи експрезидента та його оточення, серед інших — й Іванющенка, колишнього депутата парламенту, якого вважають близькою та довіреною особою колишнього керівника країни. Про це повідомляє CNN.

Іванющенко. Фото: Youtube
Іванющенко. Фото: Youtube

Однак тоді українська влада не змогла винести рішення про конфіскацію цих активів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сьогоднішнє рішення не пов'язане із санкціями, введеними проти Росії у 2022 році, зазначили там.

Тепер уряд Швейцарії заявив, що, оскільки війна в Україні "сильно ускладнила" кримінальне провадження проти Іванющенка, то конфіскаційна процедура є "можливою і доцільною".

Іванющенко. Фото: Youtube
Іванющенко. Фото: Youtube

Процедура конфіскації заснована на Законі про іноземні незаконні активи (FIAA), який застосовується лише у виняткових випадках. Він дозволяє конфіскацію активів іноземних політично значимих осіб (PEP), але за дотримання суворих умов. Зокрема необхідно, щоб судова система іноземної держави намагалася конфіскувати активи, але не змогла цього зробити.

Нагадаємо, раніше ми писали, що завдяки діям України в Чорному морі, діяльність російського флоту стала сильно обмежена. Це тільки початок.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські окупанти своєю активністю почали вибивати кадрові резерви. Це грає Україні тільки на руку.

Також "Знай.ua" писав, що російські окупанти почали розмінувати Маріупольський порт заради 170 мільйонів: вкрадуть металобрухт і зерно.