Чергова партія військової допомоги Україні вже грузиться на вантажний літак C-17.

Пілоти Повітряних Сил США на резервній базі March Air Reserve Каліфорнія, завантажують чергову партію допомоги, що прямує до України, на вантажний літак C-17 Globemaster III. Про це повідомляє Міноборони США.

Завантаження літака зброєю для ЗСУ. Фото: Facebook
Завантаження літака зброєю для ЗСУ. Фото: Facebook

На минулому тижні президент Джо Байден підписав документ, який дозволить надавати Україні 40 млрд доларів на різні види допомоги.

Завантаження літака зброєю для ЗСУ. Фото: Facebook
Завантаження літака зброєю для ЗСУ. Фото: Facebook

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Військова допомога Україні - 23,75 млрд доларів. Найбільша сума, 8,7 млрд доларів буде виділена на поповнення американських запасів озброєння і військової техніки, які вже були надані Україні.

Завантаження літака зброєю для ЗСУ. Фото: Facebook
Завантаження літака зброєю для ЗСУ. Фото: Facebook

6 млрд доларів виділяється на ініціативу сприяння безпеці України (надання озброєння, військового обладнання, підготовки, логістичної підтримки матеріально-технічного забезпечення, розвідувальної підтримки силам оборони та безпеки України).

4 млрд доларів — на програму іноземного військового фінансування Державного департаменту США для додаткової підтримки Україні та країнам східного флангу НАТО з розвитку та зміцнення їх оборонних можливостей.

3,9 млрд доларів — Європейському командуванню операцій для підтримки місій, розвідувальної підтримки, додаткового озброєння та обладнання.

600 млн доларів — для зменшення існуючих обмежень промислової бази з метою прискорення виробництва ракет і розширення можливостей з видобутку критично важливих мінералів.

550 млн доларів — для придбання критично важливих боєприпасів для збільшення запасів Міноборони США і розробки стратегії захисту систем, визначених для можливого майбутнього експорту.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на думку військового експерта, ворог кине максимум сил на Луганщину, де отримав невелику перемогу спочатку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські загарбники зайняли місто Світлодарськ, що у Бахмутському районі Донецької області.

Також "Знай.ua" писав, що Італія та Греція долучаться до Чехії, Польщі та Данії у допомозі з артилерією для України.