Стало відомо про те, що російські окупанти можуть знову готуватися до того, щоб наступати на південному напрямку, і будуть намагатися захоплювати нові території.

Про це стало відомо після нових даних від американського Інституту вивчення війни.

Експерти зі Сполучених Штатів Америки відзначають, що на сьогоднішній день російські війська можуть готувати новий наступ на південному напрямку України. Але, при цьому, 22 травня вони не отримали практично ніяких успіхів на Донбасі.

Російські окупанти, фото: скріншот з відео
Російські окупанти, фото: скріншот з відео

За інформацією експертів, вони можуть зараз надати додаткове угруповання, щоб утримати позиції на березі Сіверського Дінця. Серед головних цілей окупантів-оточити Сєвєродонецьк, після чого продовжити наступ у Донецькій області. Однак, Збройні Сили України дають сильну відсіч для того, щоб не допустити цього, і незабаром планують почати контрнаступ.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Російські окупанти, фото: скріншот з відео
Російські окупанти, фото: скріншот з відео

Крім того, ISW зазначає, що загарбники будуть продовжувати намагатися оточити Сєвєродонецьк і Лисичанськ (принаймні з півдня), щоб відрізати з'єднання по магістралі Сєвєродонецьк-Лисичанськ з іншою частиною України.

Нагадаємо, що на думку радника глави офісу президента України, протягом наступного місяця Україна зможе накопичити величезну кількість зброї від західних партнерів, щоб вже ближче до липня почати наступ, і звільняти тимчасово окуповані території від загарбників. Це одна з фінальних фаз війни, яка повинна привести до успіху.

Полонені орки. Фото: Telegram
Полонені орки. Фото: Telegram

Нагадаємо, що Кіру Рудик після гучного скандалу помітили у Польщі

Раніше повідомлялося, що перемогу Україні забезпечать жінки: екстрасенс Макс Гордєєв розповів про контрнаступ ЗСУ на Росію і смерть Путіна

Також, корабельні коки і начальники туалетів: окупанти записують до лав морпіхів кого завгодно, поповнюючи втрати